Ultimele Știri

Cu cât a crescut salariul mediu în luna octombrie

Salariul mediu a crescut în luna octombrie cu 0,4%, însemnând 7 lei, față de luna anterioară, până la 1.705 lei net. Cele mai mari valori au fost înregistrate în domeniul extracției petrolului și a gazelor naturale (4500 lei).

Cele mai mici valori de creștere au fost înregistrate în regimurile hoteliere și în restaurante (998). În majoritatea activităților economice s-au înregistrat creșteri față de luna septembrie, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

”În majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat uşoare creşteri faţă de luna septembrie 2014. Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime pentru realizări deosebite), sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte)”.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în domenii precum silvicultura și exploatarea forestieră. De asemenea, creșteri destul de mari s-au înregistrat și în domeniul activităților financiare, inclusiv activități de asigurare și fonduri de pensii.

S-au înregistrat însă și scăderi, în domenii precum cel al petrolului și al gazelor naturale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*