Ultimele Știri

Cu 3 luni înainte de „locale”, PSD a primit vizita FMI

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional și-au făcut simțită prezența la București printr-o vizită la sediul PSD. Delegația oficialilor europeni, în frunte cu un nou șef, israelianul Reza Baqir, s-a așezat la o masă rotundă de discuții cu o delegaţie condusă de liderul Liviu Dragnea. Legea dării în plată dar și deficitul pe 2017 au fost printre subiectele abordate

Legea dării în plată, prin care românii pot ceda locuinţele băncilor fără a mai rămâne datori cu ceva, a fost votată de către Senat în unanimitate, cu 119 voturi „pentru“, senatorii adoptând, însă, şi un amendament potrivit căruia prevederile legii se aplică creditelor sub 150.000 de euro.

Cum la nivel european s-a anunțat că va începe o nouă criză financiară, deficitul bugetar pentru anul viitor e motiv de îngrijorare , mai ales că intrarea noului  cod fiscal de la 1 ianuarie a făcut ca multe taxe să dispară.

Cotat ca favorit la alegerile locale, PSD a fost reprezentată la discuții de  Liviu Dragnea  şi de vicepreşedinţii Gabriela Firea, Marian Neacşu, Viorel Ştefan, Mihai Tudose şi Georgian Pop.  E o premieră ca delegația oficialilor europeni să vină în sediul unui partid politic, mai ales că mai sunt doar 3 luni până la alegerile locale.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de noul şef al instituţiei pentru România, Reza Baqir, face o vizită în România în perioada 2 — 15 martie 2016.  Aceasta se realizează conform articolului IV al Tratatului FMI, instituţia internaţională făcând câte o astfel de verificare a stării de sănătate a economiei pentru fiecare ţară reprezentată la FMI, inclusiv SUA.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*