Ultimele Știri

CSU Ploiești a cucerit al 11-lea titlu național la baschet

asesoft ploiesti

CSU Ploieşti a câştigat, aseară, cel de-al 11-lea titlu de campioană la baschet, după ce a învins formaţia BC Mureş, cu scorul de 86-76, în cea de-a treia partidă din cinci programate în finala Ligii Naţionale.

Fosta echipă a lui Sebastian Ghiță este autoritară pe arena de baschet a României în ultimul deceniu. Chiar dacă nu au avut un sezon strălucit, CSU Ploieşti a devenit campionă pentru a 11-a oară în fața celor de la BC Mureș. 

Adversarii din ultimul act al stagiunii n-au putut menține parcursul impecabil din play-off și au cedat în fața experienței campioanei en-titre. Încă din primă repriză ploieştenii au început în forţă și au încheiat în același ritm datorită orădeanului Szijarto și „juniorului” Burlacu, care le-au dat sistemul peste cap lui Ivanovic, Runkauskas şi Zigeranovic, cu lovituri apăsate din acţiune.

Imediat după pauză recitalul prahovenilor a continuat prin aruncările impecabile ale lituanianului Runkasuskas, acompaniat de prestaţia solidă a lui Cooper, pe ambele faze. În minutul 35, CSU avea deja 9 puncte în avans, iar noul titlu se îndrepta spre vitrina ploieștenilor. 

În primele două meciuri ale finalei, disputate la Ploieşti, CSU s-a impus, scor 79-70, respectiv 81-67, astfel că scorul general este de 3-0 în favoarea campioanei.

Medalia de bronz a stagiunii a fost câştigată de Energia Târgu Jiu, care a învins Steaua CSM Eximbank Bucureşti, cu 95-75 şi 84-76, din trei partide programate în finala mică.

Marcatori:

BC Mureş – Barro 24 puncte, Dykes 24, Adamovici 11, Lazăr 6, Gajovici 5, Peciukas 4, Ivanovici 2;

CSU – Runkasuskas 26 puncte, Burlacu 17, Cooper 11, Zigeranovici 9, Flowers 8, Szijarto 7, Pelekanos 5, Pot 3.

Până acum, CSU Asesoft Ploieşti a adunat 11 titluri de campioană naţională, şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a câştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*