Ultimele Știri

CSM: Traian Băsescu a încălcat independenţa justiţiei

Traian Băsescu la Parchet

Inspecţia Judiciară a CSM a constatat că fostul preşedinte Traian Băsescu a încălcat independenţa justiţiei prin afirmaţiile făcute cu privire la sechestrul asupra terenurilor de la Nana.

Raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la acest caz va fi înaintat, mâine, Plenului CSM, care îl va analiza şi va lua o decizie de admitere sau de respingere a raportului.

„IJ a constatat că, prin declarațiile făcute de fostul președinte Traian Băsescu, a fost afectată independența sistemului, inducându-se în rândul opiniei publice un sentiment de neîncredere în activitatea procurorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat în data de 9 martie Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor fostului preşedinte Traian Basescu privind dosarul Nana, care subminează credibilitatea justiţiei.

Fostul preşedinte a scris pe o reţea de socializare, că îi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010, arătând că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa.

Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada…

Posted by Traian Băsescu on 7 Martie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*