Ultimele Știri

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declarațiilor făcute de Tăriceanu

tariceanu

Preşedintele CSM Mircea Aron va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la apelul adresat parlamentarilor de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, de a nu mai vota nicio cerere a DNA de ridicare a imunităţii.

Verificările vor viza posibila atingere adusă independenţei sistemului judiciar, au mai spus susrsele citate.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut apel la parlamentari să nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.

”Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului, într-un ”apel către parlamentari” postat şi pe site-ul Senatului.

El spune că întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri.

Ulterior, el a declarat că scopul „apelului” său către parlamentari „nu a fost de a face valuri, ci de a atrage atenţia la modul foarte serios că Parlamentul, de o buna bucată de vreme, este o ţintă de discreditare”, DNA fixându-şi ca scop „anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*