Ultimele Știri

CSM sesizează Inspecția judiciară după declarațiile unor lideri PNL

Liberalul Mihai Seplecan i-a solicitat demisia procurorului general Tiberiu Nițu

CSM Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat joi că a sesizat Inspecția judiciară să verifice o posibilă atingere adusă independenței procurorilor și independenței sistemului judiciar ca urmare a declarațiilor făcute de unii liderii PNL despre procurorul general Tiberiu Nițu. 

Cu o zi înainte, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a solicitat CSM să declanșeze verificări pe aceeași temă, el vorbind despre o „campanie de presiune la adresa magistraților”.

Marți, președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a solicitat demisia procurorului general Tiberiu Nițu și a acuzat faptul că deciziile instanțelor nu sunt respectate de procurori.

Într-un comunicat transmis presei, Seplecan acuză autoritățile nu doar că nu au organizat alegerile parțiale la termen, ci și că le-au blocat „intenționat”. De asemenea, liberalul îi acuză pe procurorii de la Parchetul General că au soluționat cu „neînceperea urmăririi penale” o plângere depusă de el împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea la termen a alegerilor parțiale locale și parlamentare.

Miercuri, o declarație pe același subiect a făcut și deputatul PNL Radu Zlati. „Este cunoscută opiniei publice relația între premierul Victor Viorel Ponta și Procurorul General Tiberiu Nițu. Relația dintre protector și protejat, de vreme ce domnul Nițu a fost impus la conducerea unei instituții, esențială pentru administrarea actului de justiție, printr-o înțelegere dubioasă cu fostul președinte Băsescu”.

Presa, societatea civilă, oamenii politici au comentat destul pe marginea acestui subiect”, a susținut Zlati într-un comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*