Ultimele Știri

CSM cere instanţelor să comunice planul de acţiune privind dosarele vechi de corupţie

Sectia de judecători a CSM a decis ca instanţele să comunice Inspecţiei Judiciareplanul de acţiune privind dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării, precum şi cele de mare corupţie înregistrate acum minimum cinci ani. Aceste demersuri ar trebui realizate până la data de 31 octombrie.

Conform unei decizi luate de Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), instanțele de judecătorie trebuie săcounice până la data de 31 octombrie planul de acțiune ”atât cu privire la dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării în sistemul instanţelor judecătoreşti, precum şi a dosarelor de mare corupţie a căror durată este mai mare de cinci ani de la data înregistrării în sistemul informatic al instanţelor judecătoreşti”.

De asemenea, instanțele trebuie să transmită Inspecției Judiciare și modul de implementare a măsurilor dispuse astfel încât să fie eficientizat actul de justiție.

Alte noutăți țin de noul mod de lucru al fiecărui organ judecătoresc. De acum, magistrații vor trebui să proritizeze soluționarea  fiecărui caz în funcție de vechimea acestuia. Judecătorii trebuie ș să îşi stabilească o agendă de lucru referitoare la controlul şi gestionarea dosarelor pe care le au în lucru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*