Ultimele Știri

CSM București a detronat Baia Mare și este noua campioană a handbalului românesc

CSM București

După o pauză de 12 ani, Capitala are performanțe notabile și în handbalul românesc, nu numai la fotbal. CSM Bucureşti este noua campioană a României în urma victoriei obținute cu 20-17 în cel de-al doilea meci al finalei cu HCM Baia Mare.

Bucureştencele au detronat campioanele de la Baia Mare și s-au impus în finala Ligii Naționale în număr minim de jocuri, după ce se impuseseră şi în tur, la Bucureşti, cu 23-22. Succesul fetelor a fost asigurat de închegarea unei echipe puternice în ofensivă și defensivă de către antrenoarea Mette Klit după o campanie de transferuri inspirată.

Zidul construit pe segmentul Torstensson – Vetkova – Fachinello a reprezentat cheia primei reprize jucate în fața unei gazde fără coerență în joc. Mai mult decât atât, jocul combinativ al bucureștencelor în frunte cu brazilianca Mayssa Pessoa a creat panică în defensiva șubredă a HCM-ului. Rezultatul primelor 30 de minute a fost 11-6, în detrimentul băimărencelor, care au avut o eficienţă de doar 31,5%.

După pauză, Tone Tiselj a încercat să-și resusciteze jucătoarele, însă nimeni n-a putut să spargă barajul adversarelor. A încercat de câteva ori Eliza Buceschi și veterana Valentina Ardean-Elisei să egaleze scorul de pe tabelă, însă n-au reușit decât să se apropie la două goluri diferență în minutul 52 (scor 19-17).

În ultimele minute din partidă, Baia Mare a luptat eroic, însă cu cât mai mult timpul se scurgea la mijlocul terenului minat de cele două semicercuri, cu atât șansele creșteau pentru adjudecarea primului titlu de campioană a clubului bucureștean.

Astfel, CSM Bucureşti a readus titlul în Capitală după o pauză de 12 ani. Rapid era ultima echipă din Bucureşti care obţinuse trofeul, în 2003.

În urma acestei performanțe, CSM Bucureşti va evolua direct în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016, iar finalista HCM Baia Mare ar urma să evolueze în preliminariile competiţiei.

Medalia de bronz a stagiunii a fost cucerită, tot marţi, de formaţia Corona Braşov, care a învins, pe teren propriu, formaţia HCM Roman, cu scorul de 26-25 (11-10), după ce în primul meci al finalei mici câştigase cu 24-22 (11-13).

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*