Ultimele Știri

CSM a decis suspendarea Alinei Bica din magistratură

CSM a dispus suspendarea din magistratură a Alinei Bica.

„Secţia de procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea cauzei, a doamnei procuror şef, ca urmare a luării măsurii preventive faţă de aceasta. De asemenea, Secţia de procurori a dispus încetarea activităţii la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Bica Alina, la cererea dumneaei, şi continuarea activităţii la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde dumneaei a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv din 1 decembrie 2004”, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Gheorghe Muscalu.

Totuşi această suspendare ar putea fi provizorie. Se pare totuşi că orice procuror sau judecător suspendat, are locul asigurat.

„Este o suspendare provizorie, până la momentul soluţionării definitive. Locul dumneaei nu mai este în structura specializată, la DIICOT”, a precizat Muscalu.

Potrivit Legii 303/2004, CSM dispune suspendarea din funcţie a unui procuror dacă faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă sau arestul la domiciliu. Pe durata suspendării din funcţie, procurorului nu i se plătesc drepturile salariale, iar această perioadă nu constituie vechime în magistratură.

diacomatu-300x225Citește și: Lider PNL şi deputatul UDMR Marko Attila-Gabor, implicaţi în dosarul şefei DIICOT

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*