Ultimele Știri

Crucifixul Papei Ioan Paul al 2-lea cade și ucide un tânăr pelerin din Italia

 

Cu doar două zile înainte de canonizarea Papei Ioan Paul al 2-lea, un crucifix uriaș construit pentru comemorarea sa a căzut peste un tânăr, incidentul fiind letal penru el, relatează ANSA.

O bucată de lemn de 30 metri ce făcea parte din crucifix a căzut în timpul unui eveniment de lângă satul Cevo, în Nordul Italiei, în urma căderii crucifixului fiind ucis instantaneu un tânăr de 21 ani. Statueta Lui Iisus Hristos avea 6 metri înalțime și cântărea 600 kg, relatează AFP.

Raportul martorilor susține că victima făcea parte dintr-un grup de vizitatori tineri catolici. O alta victimă a fost internată în spital pentru răni ușoare în urma accidentului.

Crucifixul curbat  a fost creat de sculptorul Enrico Job în onoarea lui Ioan Paul al 2-lea, în timpul vizitei sale de la Brescia, în nordul Italiei, 1998. A fost instalat într-o zonă din apropierea satului Ceva în 2005. Neobișnuita poziție curbată a crucifixului intenționa să reamintească rănile din WWII, relatează AFP.

Nu este prima oară când un crucifix se dovedește a fi letal. În 2004, unul de 7 metrii din metal a cazut peste un bătrân de 72 ani în orașul Satn’Onofrio, sursa acestei știri – BBC.

800.000 de pelerini catolici din toată lumea sunt așteptați într-o calatorie la Roma pentru sărbătorirea  unei duble canonizări a lui Papa Ioan Paul al 2-lea și Papa Ioan XXIII.

Foto:

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*