Ultimele Știri

Croația va șterge datoriile a 60.000 de persoane

Guvernul Croației va implementa un sitem financiar nou care vine în ajutorul datornicilor. Mai precis, datoriile a 60.000 de corați vor fi șterse.

Schema financiară intitulată ”un nou început”, se va implementa în următoarea perioadă pentru că datoriile a 317.000 de croați care au conturile blocate reprezintă pentru bugetul de stat o povară. 

Vicepremierul Milanka Opacic a declarat că 60.000 de persoane vor beneficia de șansa de a o lua de la 0.

„Apreciem că măsura va fi aplicată pentru 60.000 de cetățeni. Prin urmare, li se va da șansa unui nou început, fără povara datoriei”, a spus premierul Croației.

Cei 60.000 de norocoși sunt persoanele ale căror datorii nu depășesc 5.100 de dolari iar salariul nu e mai mare de 138 de dolari. Aceasta e condiția pentru a fi eligibil și pentru a putea beneficia de acest program. Mai mult, aceștia nu trebuie să dețină proprietăți sau să aibă economii.

Cumulat, datoriile tuturor croaților ating 4,11 miliarde de dolari, iar datoriile ce urmează a fi șterse reprezintă mai puțin de 1% din acest total. Însă pentru croații eligibili schema guvernului va conta enorm, permițându-le să-și refolosească conturile bancare. Prin reducerea datoriilor cu mai puțin de 1%, Croația eliberează de obligații aproape 20% dintre debitorii săi.

Guvernul croat se așteaptă ca beneficiile pe termen lung să depășească investiția de 31 de milioane de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*