Ultimele Știri

Criza refugiaţilor: Suedia nu ştie unde au dispărut 14.140 de imigranţi

Mai mult de 14.ooo de refugiaţi care se adăposteau în Suedia, sunt de negăsit. Această dispariţie se explică în contextul în care, Suedia a renunţat la politica porţilor deschise, după atacurile teroriste care au avut loc la Paris pe 13 noiembrie.

Peste 21.748 de refugiaţi au fost înştiinţaţi de către Biroul de Emigrări al Sudiei, că trebuie să părăsească ţara. Din acest număr, aproximativ 14.140 de persoane au dispărut. În documentele Biroului de Emigrări Suedez, aceştia figurează drept „dispăruţi” sau „plecaţi”, fără a se cunoaşte locul în care se află, sau dacă au părăsit într-adevăr ţara. Există surse care afirmă că o mare parte dintre aceştia se ascund, temându-se că vor fi deportaţi.

Autorităţile nu ştiu unde se află cei 14.140 de refugiaţi

„Pur și simplu nu știm unde se află”, a declarat şeful Poliţiei de Frontieră suedez. „Este o sarcină uriaşă (găsirea refugiaţilor n.r). Am alocat poliţiei resurse uriaşe  pentru găsirea acestora. ” a mai spus șeful Poliției de frontieră.

De ce se ascund refugiaţii?

Majoritatea refugiaţilor evită deportarea din Suedia, deoarece legile suedeze i-ar trimite în prima ţară europeană în care aceştia au fost înregistraţi. Dacă reuşesc să evite deportarea din Suedia timp de 18 luni, aceştia pot aplica pentru cetăţenie în această ţară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*