Ultimele Știri

Criza refugiaților: Președintele Macedoniei, furios că țara sa trebuie să plătească pentru „greșelile UE”

imigranti refugiati

Președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că țara sa este obligată să plătească pentru „greșelile Uniunii Europene” în gestionarea crizei refugiaților, informează vineri AFP.

„În criza refugiaților, noi plătim greșelile Uniunii Europene. Deja a trebuit să cheltuim 25 de milioane de euro contribuție, suntem în stare de urgență și ce am primit noi de la Europa? Nimic! Nici măcar un cent!”, a declarat președintele macedonean într-un interviu publicat vineri în cotidianul german Bild.

„Nu suntem nimic, nici membru al UE, nici membru al NATO, nimeni nu are nevoie de noi. Cu toate acestea, noi apărăm Europa de o țară europeană (Grecia — n.r.) în care controlul asupra fluxului de refugiați este deficitar”, a continuat Ivanov.

De asemenea, președintele Macedoniei consideră că, dacă „într-o logică umanitară Germania a acționat foarte bine” în această criză, deschizând în septembrie 2015 frontierele sale în fața afluxului de migranți, în ceea ce privește problema securității „ea a eșuat complet”.

Gjorge Ivanov a menționat faptul că țara sa a vrut să facă schimb de informații în legătură cu „jihadiști potențiali”, dar nimeni nu a vrut aceste date. „Am fost întrebați abia după atentatele de la Paris. Și atunci le-am putut spune autorităților (europene) că în total zece persoane au intrat în Europa” cu aceeași identitate ca unul dintre autori, a explicat el.

Macedonia se află în prima linie pe ruta balcanică folosită de solicitanții de azil care sosesc pe insulele grecești dinspre coastele turce, pentru a ajunge apoi în țări din Europa Centrală și de Nord.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*