Ultimele Știri

Criza imigranţilor: UE acordă Franţei cinci milioane de euro pentru construcţia unei noi tabere

imigranti

Cinci milioane de euro vor fi alocaţi Franţei de către Uniunea Europeană pentru construcţia unei noi tabere de imigranţi la Calais, conform unui anunţ venit din partea vicepreşedintelui CE Frans Timmermans. Acesta, alături de alţi oficiali europeni au vizitat portul luni.

Calais este punctul central al crizei imigranţilor pentru Franţa şi Marea Britanie. Mii de oameni locuiesc în tabăra improvizată, supranumită „Jungla”. Acolo situaţia umanitară este insuportabilă.

 „Vom acorda autorităţilor franceze cinci milioane de euro”, a afirmat Timmermans. Banii „vor fi folosiţi pentru a înfiinţa o tabără care poate acorda asistenţă umanitară unui număr de aproximativ 1.500 de imigranţi. Banii vor fi folosiţi de asemenea pentru transportul solicitanţilor de azil către alte destinaţii din Franţa”, a adăugat el.

O femeie, probabil membră a organizaţiei Femen, a fost ridicată de echipele de securitate după ce a criticat reacţia autorităţilor faţă de criza imigranţilor, în timpul discursului premierului francez Manuel Valls. „A fost nevoie de 200.000 de oameni pentru a vă redobândi umanitatea”, a strigat ea.

Mii de imigranţi locuiesc în prezent într-o tabără improvizată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*