Ultimele Știri

Criza imigranţilor naşte noi tragedii. Au arătat în numeroase rânduri ca sunt dispuşi să rişte totul

Ş Spania este o ţară lovită de criza imigranţilor. Autorităţile se confruntă cu un val de refugiaţi care sunt dispuşi să rişte totul pentru a ajunge în Europa

imigranti

13 imigranţi au încercat să ajungă cu o barcă pneumatică în oraşul spaniol din nordul Africii, Ceuta. Şase au fost salvaţi de pescari marocani, iar alți 6 au reuşit să ajungă singuri la mal. Unul dintre ei a naufragiat pe nişte stânci din apropierea oraşului Ceuta. Medicii de la Crucea Roșie au încercat să-l reanimeze, dar bărbatul murise înecat.

Un fugar african a murit în timp ce încerca să ajungă în Europa, iar doi marocani au fost găsiţi de poliţie ascunşi în motorul unei maşini. Premierul spaniol Mariano Rajoy şi cancelarul german Angela Merkel spun că rolul Europei trebuie luat în considerare de toate ţările membre.

Imigranţii care încearcă să ajungă în Europa prin Spania au arătat în numeroase rânduri ca sunt dispuşi să rişte totul. Agenţii Gărzii Civile spaniole de la punctul de frontieră El Tarajal din nordul Africii au găsit doi oameni într-un compartiment creat special în motorul unei maşini. Oamenii erau vizibil afectaţi de căldură, de zgomot şi de presiune atunci când au fost descoperiţi.

Pentru liderii europeni, criza imigranţilor nu poate avea decât o soluţie globală. După o reuniune cu premierul spaniol Mariano Rajoy, cancelarul german Angela Merkel a precizat că este nevoie de o unificare a condiţiilor pentru acordarea azilului, dar şi de o participare mai mare din partea ţărilor membre UE.

185 de mii de refugiați au primit azil in Europa in 2014, dublu fata de anul anterior, iar Spania a primit doar 1600 de persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*