Ultimele Știri

Criza imigranţilor: 28 morți în Libia


Un fotograf care a fost capabil să urce la bordul unei nave ce transporta imigranţi declarat că mai mult de 1.000 de imigranți au fost înghesuiți la bord, conform BBC.

Mai mult de 20 de imigranți s-au sufocat în cala unei bărci supraîncărcată în largul coastelor libiene după o operaţiune de salvare. Aris Messinis, un fotograf ce reprezintă agenţia de ştiri AFP, a declarat că o parte dintre cei morţi, s-au sufocat la bordul navei.

 „Era un vas de lemn și au existat aproximativ 1.000 de persoane pe trei nivele, am numărat 22 de cadavre și există încă alții în cală”, a declarat acesta. 

Imaginile grafice ale lui Messinis arată trupurile persoanelor decedate, îngrămădite unul peste altul pe puntea unei bărci de lemn.

imigranti libia

Paza de coastă italiană a declarat că au fost salvate aprox 4600 de persoane, marţi. Numărul total al peroanelor salvate din ultimele două zile este 10.000, în timp ce numărul deceselor se ridică la 50.

Majoritatea provin din tari africane, precum Nigeria, Guineea, Gambia, Sudan, Coasta de Fildeș și Somalia.

Italia se confruntă cu o creştere considerabilă a numărului de imigranţi, în timp ce Franţa, Elveţia şi Austria şi-au închis graniţele.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*