Ultimele Știri

Criza imigranților 2015: hărți și grafice

Harta conflictelor de pe Glob din ultimii 5 ani, care au generat masive deplasări de populații. Numărul refugiaților se apropie de 20 milioane la nivel mondial. Sursa: UNHCR

Anual, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) publică un raport intitulat Global Trends. Cu privire la fenomenul de deplasare a populației, acesta identifică trei grupuri: refugiaţi, solicitanţi de azil şi persoane deplasate intern. Datele de anul trecut arată că numărul de refugiați ajunsese la 19, 5 milioane, cele mai ridicate cifre raportate de UNHCR din 2001. Situația a atins cote alarmante: la nivel mondial, unul din 122 de oameni a fost forțat să-și părăsească țara.

unhcr-graph3a-refugees2c-migrants-arriving-by-sea-data

new-refugees

În anul 2013, Germania a devenit statul cu cele mai multe cereri de azil.

Un raport Eurostat din iunie 2015 arată că Suedia este țara europeană ai cărei cetățeni au cea mai mică reticiență față de imigranții din afara Uniunii Europene.

Suedia a acordat azil de trei ori mai multor refugiați decât Germania.

Harta de mai jos exprimă atitudinea celor 28 de state UE față de imigranți. România se încadrează în valori medii: aproximativ 45% dintre cetățeni săi au o opinie pozitivă față de acest fenomen. Cele mai scăzute valori le întâlnim în Italia sau Grecia, zone de tranzit pentru refugiați.

migrantsmapExtrem de interesante sunt și hărțile realizate de geograful britanic Benjamin Hennig, bazate pe datele adunate din presă. Una dintre acestea exprimă situația statelor riverane la Marea Mediterană, tranzitate anual de un număr mare de imigranți- Italia, Grecia, Spania și Malta. O hartă a Germaniei, postată pe contul său de Twitter acum două zile arată o situație a numărului de refugiați din fiecare land german, raportat la numărul total al populației. Statisticile se referă la cei cărora statul german le-a aprobat cererile de azil. Landurile în care au ajuns cei mai mulți imigranți sunt Bremen și Hamburg.

RefugeeMapGermany2015

images

HARTA ATITUDINII FAȚĂ DE IMIGRAȚIE. Cu cât procentajul este mai mare, cu atât opinia este mai bună.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*