Ultimele Știri

Criză imigranți: Un mort şi doi răniţi după ce o maşină a lovit un grup de imigranţi, în sudul Ungariei

Trei imigranți au fost loviți în timp ce traversau pe roșu, la o oră târzie din noapte, în apropierea oraşului ungar Szeged. Unul dintre ei a murit iar ceilalți doi sunt în stare gravă.

În momentul accidentului, cei trei imigranţi circulau neregulamentar, pe timp de noapte, pe carosabil, pe un drum situat în apropierea taberei de refugiaţi Roszke, situată în sudul Ungariei, în apropierea frontierei cu Serbia.

Cei trei imigranţi au fost loviţi de un autoturism. Unul dintre imigranţi a murit, iar ceilalţi doi au fost spitalizaţi în stare gravă.

Reamintim că Ministerul ungar de Interne a propus Guvernului de la Budapesta să decreteze starea de urgenţă în Ungaria în contextul afluxului de imigranţi, informează MTI. Conform oficialului ungar, propunerea va discutată la ședința de guvern ce se va desfășura marțea viitoare.

Janos Lazar a menționat că analizele structurilor de securitate ale executivului indică, în contextul valului de refugiați, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizată, precum și o creștere a riscului unor acțiuni teroriste. El a precizat de asemenea că 15 septembrie este termenul limită până când trebuie finalizată secțiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la granița cu Serbia.

În ultimele 24 de ore încă aproximativ 5.000 de refugiați au sosit la granița dintre Serbia și Ungaria, un număr record pentru o singură zi. Potrivit estimărilor Crucii Roșii, este posibil ca în următoarele zece zile să ajungă în Ungaria alți circa 42.000 de refugiați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*