Criza din Venezuela: Oamenii prind câini, pisici și porumbei pentru a-i mânca

  • Adrian Marinescu
  • 13 mai 2016
  • Externe
venezuela

Ramon Muchacho, primarul sectorului Chacao din Caracas a spus că străzile capitalei venezuelene sunt pline cu oameni care ucid animale pentru a le mânca, scrie PanAm Post.

Pe Twitter, Muchacho a scris că este o “dureroasă realitate” că oamenii “vânează pisici, câini şi porumbei” pentru a-şi potoli foamea. De asemenea, potrivit ziarului citat, care publică ştiri din cele două Americi, locuitorii adună verdeaţă şi gunoi de pe stradă pentru a le mânca. Nivelul penuriei în aprovizionare a ajuns la 70% în condiţiile unei inflaţii neoficiale galopante.

Disperarea populaţiei este din ce în ce mai evidentă, furturile şi jafurile pentru mâncare crescând continuu. Pe 1 mai, şase militari au fost arestaţi pentru că au furat capre, deoarece nu există mâncare la baza militară Fort Manaure.

În mai multe provincii ale ţării s-au consemnat incidente în care au fost prădate farmacii, supermarketuri şi camioane cu mâncare, oamenii strigând “ne este foame”.

Luna trecută, Daily Mail a relatat că un bărbat ce a fost prins încercând să jefuiască trecătorii în Caracas a fost bătut şi ars de viu pe stradă de către trecători, înainte că poliţia să apuce să intervină.

Venezuela, ţară care dispune de cele mai mari rezerve de petrol din lume, a atins un nou prag al politicilor falimentare: nu mai are bani pentru a plăti tipărirea de bancnote, care, la fel ca majoritatea produselor, sunt importate, a scris la sfârşitul lunii trecute Bloomberg.

Pe 1 mai, venezuelenii au dat ceasurile cu 30 de minute înainte, o măsură dispusă de guvernul preşedintelui Nicolas Maduro pentru a economisi energie într-o ţară aflată într-o criză economică gravă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *