Ultimele Știri

Cristoiu: Nu de dragul libertății presei a comis Călin Popescu Tăriceanu abuzul din Senat, ci de dragul libertății sale

tariceanu

Ion Cristoiu a scris pe blogul personal în „Gândul de sâmbătă” despre întraga situație creată de ANAF și trustul patronat de Dan Voiculescu.

“Telenovela Salvați libertatea Presei lui Dan Voiculescu! a culminat miercuri, 17 februarie 2016, cu un moment incredibil: Premierul Dacian Cioloș a fost chemat în fața Senatului și pus pe coji de nucă mai ceva decît adversarii lui Dan Voiculescu din amvonul lui Mihai Gâdea, pe motiv că ANAF a atacat libertatea presei.

Lăsînd la o parte faptul că în fața Senatului trebuia chemat șeful ANAF, și nu premierul, liderii Triunghiului Roșu PSD-UNPR-ALDE știind că un premier nu poate interveni într-o operațiune a Fiscului, așa cum Liviu Dragnea nu poate interveni pentru ca Ion Iliescu să rămînă în Istorie drept Ionel Brătianu, momentul s-a constituit într-o taxă de protecție plătită de politicienii din toate partidele, inclusiv din PDL-ul lui Traian Băsescu de pe vremuri, Trustului de șantaj al lui Dan Voiculescu”, a scris acesta.

Jurnalistul precizează că angajații trustului Intact au profitat de toată situația cu ANAF pentru a-și face publicitate.

„Că angajații lui Dan Voiculescu profită de o acțiune a Fiscului pentru a-și face publicitate, invocînd libertatea de expresie – auzi, tocmai ei, care au aplaudat ori de cîte ori un alt jurnalist decît unul din gașca lor a fost pedepsit de Stat! – e de la sine înțeles.

Tragerea proștilor pe sfoară a fost instrumentul prin care Dan Voiculescu a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu un palat ai cărui pereți sînt plini de portretul său din cap pînă în picioare.

Dar că Senatul României să se scape pe el de teama că Gașca lui Voiculescu îl va umple de rahat de dimineață pînă seara dacă nu se execută e deja inimaginabil.

Și o nouă dovadă că Parlamentul României e alcătuit din tot ce are mai prost Poporul român: de la mica ciupeală pînă la marea lașitate”, a mai spus Cristoiu.

Acesta declară că așa numitul „vârf de lance” a fost președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

„Vîrful de lance al întregii Operațiuni a fost Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

El a deturnat Ordinea de zi a Senatului de luni; el a tras sfori pentru convocarea lui Dacian Cioloș; membrii partidului său de dus pe o motoretă, în frunte cu halucinanta Cristiana Anghel (dacă n-ar exista ar trebui inventată!) și Daniel Barbu, un personaj care lasă impresia că nu s-a șters la gură după ce a mîncat grăsime, au fost cei mai activi susținători ai abuzului.

Ca și în alte cazuri în care a făcut-o pe luptătorul pentru democrație, Călin Popescu Tăriceanu a invocat cuvinte mari, printre care s-a numărat libertatea presei. Călin Popescu Tăriceanu a fost poreclit Moliceanu pentru comoditatea sa funciară. Nu s-ar ridica de la un pahar de vin și de la o friptură nici dacă România ar fi invadată de extratereștri”, a cometat acesta.

Cristoiu punctează faptul că implicarea lui Tăriceanu nu se datorează dorinței sale de libertatea pentru presă, ci mai dregrabă propriei libertăți.

„Și chiar dacă ar fi fost vorba de o reală amenințare la adresa libertății presei, nu-l văd eu pe Călin Popescu Tăriceanu hărnicindu-se brusc de dragul libertății.

Călin Popescu Tăriceanu se ostenește pănă la transpirație de dragul lui. Mai precis de dragul libertății lui.

Și dacă parcurgi cu un ochi leneș documentele Dosarului Ferma regală Băneasa, vei vedea că principalul responsabil de jefuirea Institutului nu e nimeni altul decît Călin Popescu Tăriceanu. Desigur, credincios principiului că un Rechizitoriu e scris de mîna omului, nu susțin că și așa e. Susțin că din documentele făcute publice de DNA se vede clar că retrocedarea ilegală s-a făcut de către Consiliul de administrație nu în schimbul mitei, ci la presiune politică”, a spus Cristoiu.

În încheiere, jurnalistul ține să puncteze faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu are nevoie de un trust de presă care să-l apere, iar acesta nu poate fi decât cel patronat de Dan Voiculescu.

„De regulă, proștii precum Gabriel Oprea, încearcă să se salveze dîndu-se pe lîngă Binom. Călin Popescu Tăriceanu, care nu-i prost, a ales o cale mult mai eficientă. Războiul cu Binomul!

Dacă te înhață strigi că ești victima luptei tale neînfricate împotriva abuzurilor Binomului. Sau și mai abil, te gîndești că nu vor avea curaj să te înhațe. Din aceeași strategie face parte și abuzul comis în Senat în folos propriu.

Pentru a se apăra Călin Popescu Tăriceanu are nevoie de un Trust de presă fără scrupule cînd e vorba de o negustorie. Trustul lui Dan Voiculescu, în care deontologia e o iluzie, e un astfel de Trust.

Potrivit unui articol din legile împotriva corupției, se pedepsește infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Călin Popescu Tăriceanu și a folosit funcția de președinte al Senatului în scopul obținerii pentru el a unor foloase necuvenite. Habar n-am dacă Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu e sau nu corect.

Pe mine m-a interesat explicația surprinzătoarei griji a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru libertatea de expresie. Care e, de fapt, grija pentru propria sa libertate”, a încheiat Ion Cristoiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*