Ultimele Știri

Cristina Tarcea a fost numită în funcția de președinte al ÎCCJ

Judecătorul Iulia-Cristina Tarcea a fost numită în funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe o perioadă de trei ani. Decretul pentru numirea acestuia a fost semnat miercuri de către președintele Klaus Iohannis.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a anunțat încă de la începutul lunii septembrie că o va propune pe judecătoarea Iulia Cristina Tarcea pentru a prelua șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Livia Stanciu, cea care deținea această funcție, și-a înaintat cererea de eliberare din funcție prin pensionare, începând cu 13 iulie.  În proiectul de candidatură postat pe site-ul CSM, judecătoarea Cristina Tarcea susține că Înalta Curte de Casație și Justiție nu poate prelua de la 1 ianuarie 2017 bugetul instanțelor, considerând că soluția “cea mai rezonabilă și realistă” este o nouă prorogare a intrării în vigoare a acestei prevederi, conform Agerpres.

Instanța supremă se confruntă de mai mulți ani cu o lipsă “cronică” a spațiului iar Departamentul economic a fost nevoit să-și desfășoare activitatea în spații improvizate în alte locații, susține Tarcea.

Aceasta și-a stabilit ca prioritate alocarea unui sediu corespunzător bunei desfășurări a activității de judecată din Înalta Curte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*