Ultimele Știri

VIDEO: Cristina Guseth, un dezastru programat! ‘Mai bine apărea în chiloți’

cristina guseth Joe Biden - Cristina Guseth

Ministrul desemnat pentru Justiție, Cristina Gusteh, s-a făcut de râs în fața  parlamentarilor din Comisia Juridică, fiind total nepregătită. Chiar dacă nu are nicio treabă cu Justiția aceasta a primit avizul favorabil pentru ocuparea funcției de ministru.

 Cristina Guseth a avut un moment de blocaj total în cadrul audierilor din Comisia Juridică. Această nu a putut să răspundă la o simplă întrebare privind programul de guvernare al cabinetului Cioloş. Întrebarea i-a fost repetată de cel puţin trei ori.

Văzând cât de nepregătită este Guseth, senatorul Şerban Nicolae a făcut o glumă: „Mai bine apărea în chiloţi”, făcând trimitere la cazul ministrului desemnat pentru Sănătate Andrei Baciu.

Vă redăm schimbul de replici din Comisie între ministrul desemnat şi deputatul Steluţa Cătăniciu (ALDE):

Cătăniciu: Programul de guvernare prevede întărirea legislaţiei privind consolidarea integrităţii în instituţiile publice prin revizuirea sistemului de imunităţi.

La ce instit publice va referiţi şi dacă instituţia prezidenţială face parte dintre ele – ce înţelegeţi prin sistemul de imunităţi? Care este procedura pas cu pas?

Guseth: Cred că pentru a funcţiona un stat democratic este foarte important că preşedintele să aibă imunitate pe durata mandatului. În afară de asta … (m.r. s-a blocat)

Trebuie făcută referire la administraţia centrală şi locală – aceştia nu au imunitate.

Este vorba de imunitate pentru declaraţii politice.

Cătăniciu: Dacă consideraţi că e o simplă formalitate, atunci eu renunţ să primesc răspuns la această simplă întrebare, cea mai simplă întrebare. Dacă această audiere este serioasă aştept răspuns.

Guseth: În faţă legii toţi ar trebui să fie egali, iar poilticienii din funcţii alese ar trebui să aibă imunitate doar pentru declaraţiile politice.

Suntem într-un moment în care s-a format un guvern pentru a depăşi o criză de încredere pe care o au politicenii.

Cătăniciu: Toţi cei prezenţi sunt oameni politici, având în vedere modul în care va prezentaţi credeţi că aveţi dreptul moral să vorbiţi despre criză de încredere?

Deputatul ALDE Steluta Cataniciu a demisionat din Comisia Juridica a Camerei Deputaților în urma validării ministrului Justiției Cristina Guseth. Ea a spus ca nu mai poate face parte din această Comisie care a validat-o pe Guseth în ciuda faptului că a fost total nepregatită. 

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*