Cristian Preda o atacă pe Oana Stănciulescu: „o antisemită notorie”

preda oana stanciulescu

Europarlamentarul Cristian Preda, cunoscut ca unul din cei mai mari susținători ai proiectelor Roșia Montană Gold Corporation și Chevron (exploatarea gazelor de șist) a lansat pe facebook, cum e la modă acum în rândul clasei politice, un atac la adresa Oanei Stănciulescu.

”Susţinerea în CA al TVR a unei antisemite notorii – Oana Stănciulescu – e demnă de PRM, nu de un partid care se revendică de la liberalism. Ambasada Israelului la Bucureşti a descris-o foarte precis: o negaţionistă a Holocaustului”, scrie Preda.

Europarlamentarul susţine că relaţia de colaborare dintre PNL şi Oana Stănciulescu riscă să pună partidul într-o situaţie delicată în faţa unor parteneri externi. ”Aceeaşi persoană a fost invitată recent de Institutul de Studii Populare, think tank al PNL, să facă training pentru partid, în programe sprijinite de Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene şi Fundaţia Hanns Seidel. Nu sunt deloc convins că aceşti doi parteneri externi ai PNL, foarte ataşaţi de PPE, vor fi prea încântaţi să afle că PNL face apel la antisemiţi pentru a educa tineri politicieni. Cătălin Predoiu nu are nimic de zis? De la el aştept înţelepciune şi moderaţie”, a conchis Preda.

 

Dl. Preda ne spune că PNL-ul ar trebui să aibă rolul de sclav în fața a două instituții externe și nu ar trebui să facă o astfel de alegere.

Oana Stănciulescu a fost propusă de Partidul Naţional Liberal pentru a face parte din Consiliul de Administraţie (CA) al TVR.

Jurnalista este acum membru în CA al televiziunii publice, după ce Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului au avizat, marţi, favorabil toţi candidaţii Consiliului de Administraţie al TVR, iar plenul Parlamentului a validat, în aceeaşi zi, cu 312 voturi ”pentru” şi 21 ”împotrivă” toţi cei 13 candidaţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *