Ultimele Știri

Cristian Adomniței a fost lăsat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, va fi cercetat sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul a două angajate ale instituţiei. Hotărârea a fost luată de magistrații de la Tribunalul Iași.

Cristian Adomniței, Teodora Jinga, directorul executiv al Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean, și Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate, dar și cea care administrează o firmă vizată în anchetă, fuseseră reținuți joi seara.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, e acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe subalternele sale să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

El are calitatea de învinuit într-un dosar privind un contract păgubos pentru stat, învaloare de 340.000 de lei. Acest contract a fost încheiat între Consiliul Judeţean, aflat sub conducerea lui Cristian Adomniţei, cu o firmă administrată de finii primarului Gheorghe Nichita.

Firma trebuia să se ocupe de promovarea turistică a județului, dar la final aceasta nu a mai realizat toate tipurile de materiale publicitare pe care se angajase să le facă. Cu toate acestea, banii din contract au fost încasaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*