Criminalitatea violentă a crescut în 2015 în SUA

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 septembrie 2016
  • Externe
consulat sua

Gradul de criminalitate violentă a crescut în 2015 în SUA, a anunțat luni poliția federală FBI care a contabilizat anul trecut 1.197.704 infracțiuni penale comise cu violență.

Numărul omuciderilor voluntare au crescut cu aproape 11%, armele de foc fiind implicate în mai mult de două cazuri din trei, potrivit acestui raport anual. FBI a contabilizat anul trecut 1.197.704 infracțiuni penale comise cu violență, adică o creștere de 3,9% în raport cu 2014, conform Mediafax.

Situația s-a agravat în special în șapte metropole: Chicago, Baltimore, Houston, Milwaukee, Philadelphia, Kansas City și Washington.

Recrudescența infracțiunilor violente în SUA se înscrie totuși într-o tendință de scădere a criminalității după o perioadă de 20 de ani în care nivelurile acestora nu mai au nimic comun cu vârfurile în materie constatate în anii 90, notează AFP.

„Numărul violurilor este mai mic decât în 2009, numărul furturilor este mai puțin ridicat decât în 2013 și agresiunile sunt mai puține decât în 2010. Aceasta este sigur”, a comentat John Pfaff, un specialist în drept penal de la Universitatea Fordham.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *