Ultimele Știri

Crime la Donețk! Ucraina se retrage, Rusia avansează și aduce armament

Treisprezece civili au fost uciși și alte zeci de persoane au fost rănite, joi(22 ianuarie), în urma bombardării unui troleibuz care se afla în stație cu un mortier 2B9 Vasilek deținut de separatiștii pro-ruși.

Atacul a avut loc la ora locală 09.00 în districtul Leninsky, afirmă un martor ocular. 

„Am auzit explozia și am fugit de aici. Am văzut autobuzul distrus, iar mașina a explodat, o mulțime de cadavre. Am văzut un om rănit în autobuz care cerea ajutor. Există de asemenea un cadavru în spatele nostru și o mulțime de răniți. Ce vor de la noi?”, se întreabă un localnic pe nume Valery.  

Ferestrele magazinelor și ale unui bloc de apartamente din apropiere au fost spulberate de explozie. Martorii spun că separatiștii ruși au tras cu un mortier de 82mm din zona rezidențială a orașului. 

1565797

Tot joi un purtător de cuvânt militar ucrainean a declarat la Kiev că forțele guvernamentale s-au retras  din noul terminal de la aeroportul din Donețk. Teritoriul câștigat cu greu în lupta cu soldații ruși a fost cedat în urma negocierile dintre miniștrii de Externe, care a avut loc la Berlin.

Prim-ministrul ucrainean Arseny Yațeniuk acuză rebelii pentru bombardarea troleibuzului din Donețk, în urma căruia au murit 13 persoane, și Kievul sustine că forțele ucrainene s-au retras din terminalul aeroportului din Donețk. 

În schimb armata rusă aduce armament pentru sprijinirea separatiștilor. Un localnic a filmat un convoi de transportoare de rachete BM-21 Grad. 24 de transportoare BM-21 Grad pot fi observate în filmarea localnicului din Donețk. 

Separatiștii ruși au publicat un filmuleț cu prizonierii de război capturați ieri în terminalul de la aeroportul din Donețk. Arseny Iațeniuk anunță că se poartă negocieri pentru eliberarea celor 16 prizonieri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*