Ultimele Știri

Creșteri salariale pe ascuns la ANAF și Finanțe

ponta

Guvernul Ponta a emis o ordonanță pe ascuns prin care cresc salariile angajaților de la ANAF și de la Finanțe. Ministerul de Finanțe anunță o creștere de 22 la sută, însă sindicatele vorbesc despre o creștere abuzivă de circa 62,5 la sută de la 1 noiembrie. 

Această măsură s-ar aplica unui număr de 5700 de persoane, susține Ministerul de Finanțe. Mărirea salarială are loc printr-o derogare de la lege spun sindicaliștii. Prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie, funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută.

Peste 60.000 de angajaţi, în principal ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, vor beneficia de o creştere salarială de peste 60%, după ce Guvernul a inclus în rectificarea bugerată o derogare care nu făcea parte din proiect şi nu a fost discutată cu partenerii sociali, potrivit liderului sindical Bogdan Hossu.

„Modificarea a fost făcută ori în şedinţa de Guvern, ori după. În mod normal o astfel de modificare nu trebuie făcută fără semnăturile miniştrilor Finanţelor, Justiţiei şi Muncii”, a spus Hossu.

El a arătat că prevederea este discriminatorie şi va duce la o „explozie salarială”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*