Creșterea prețului RCA scoate transportatorii în stradă: „Așa nu se mai poate!”

  • Adrian Marinescu
  • 12 august 2016
  • Economie
greva transportatori

Dupa un an de negocierii cu autoritatile , nemultumirile transportatorilor au crescut în loc să se reducă. Polița RCA s-a triplat ca valoare.

 De aceia, asociația transportatorilor, COTAR, invită toți transportatorii  indiferent de forma de activitate, taxi, transport marfă sau călători,  să facă front comun în vederea declanșării unui protest național, în data de 14- 15 septembrie  2016, prin oprirea totală a activității.

  • Începând de astăzi, toți cei care sunt nemulțumiți de situația actuală să posteze amplasând în partea dreapta jos a parbrizului o coală A4 pe  care să scrie cu litere mari:

    ,,PROTEST RCA”

Sunt invitații la această formă de protest  și cetățenii, persoane fizice, cu autoturisme propietate personală care sunt nemultumiți de valoarea RCA.

În București toți posesorii de auto care vor trece, zilnic, prin fața Guvernului și a  ASF   între orele 9-17, să claxoneze.

„Atunci Guvernul poate va observa, cu adevărat,  problema RCA ,  cetățenii ne vor întreba și  noi le vom expune problema noastră, încercând să îi facem să înțeleagă că și ei sunt afectați și să fie alaturi de noi, în toată țara pe data de 14-15 septembrie 2016” a declarat VASILE ȘTEFĂNESCU, președinte COTAR.

„Începând de săptămâna viitoare, marți 16.08.2016 (luni fiind zi liberă la nivel național, în fiecare prima zi lucrătoare a săptămânii (16,22,29….) pana la data protestului național,din data de  15 septembrie, autovehiculele de marfă vor circula cu viteză redusă până la limita evitarii oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10:00-12:00), în semn de avertisment (vezi model Alba, Brasov, Cluj, Baia Mare….).

Această metodă de avertizare este foarte ușor de dus la îndeplinit deoarece nu trebuie să apelam decât la autovehiculele pe care le avem în trafic și să calculăm timpii de încărcare/descărcare cu decalajul aferent. În zona de domiciliu sau a sediului social/punctului de lucru pot fi utilizate și autovehicule care sunt în zonă, și nu au încărcare/descărcare.        

DACĂ, GUVERNUL nu va fi sensibilizat și nu va lua atiudine, atunci pe data de14- 15 septembrie vom generaliza protestul la nivel național  (adică transportul de persoane, taxi, marfă să fie oprit) și nu vom relua lucrul până ce autoritățile nu vor rezolva problema taxei RCA” a mai spus STEFANESCU.     

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *