Ultimele Știri

Crește probabilitatea unui război în Europa. Cele mai importante exerciții militare maritime ruso-chineze de la încheierea Războiului Rece

exercitii militare

Exerciții militare maritime ruso-chineze ‘fără precedent’ sunt prevăzute să înceapă joi în Extremul Orient, acestea având loc pe fondul manevrelor aeriene ale NATO în Europa, cele mai importante de la încheierea Războiului Rece.

La aceste exerciții comune, care au loc în Golful Petru cel Mare de lângă Vladivostok, iau parte 22 de nave de război, submarine, nave auxiliare, 20 de avioane, peste 500 de pușcași marini și 40 de vehicule blindate.

Obiectivul acestor exerciții, care vor dura până la 28 august, este îmbunătățirea organizării de operațiuni comune pe mare, pe uscat și în aer, a indicat purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Pacific. El a subliniat că aceste exerciții sunt cel mai ample din ‘istoria recentă a cooperării dintre cele două flote’, iar viceamiralul Aleksandr Fedotov le-a calificat ca fiind ‘fără precedent’.

Exercițiile maritime ruso-chineze din Extremul Orient au loc în același timp cu cel mai mare exercițiu aerian al NATO în Europa de la încheierea Războiului Rece, exercițiu care se desfășoară pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei și României și la care participă aproape 5.000 de militari din 11 țări membre ale Alianței.

Unii experți au avertizat că o astfel de demonstrație a puterii militare crește probabilitatea unui război în Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*