Ultimele Știri

Creatoarea de modă, Irina Schrotter, neagă acuzațiile aduse de procurori!

Creatoarea de modă, Irina Schrotter și soțul ei sunt acuzați de fraudă fiscală. Ei au fost citați, miercuri, la sediul DIICOT, pentru a fi audiați într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul, pe care cei doi l-au adus, se ridică la peste un milion de euro.

În urma controlului, din august 2014, a iesit la iveală că Irina Schrotter, cea care deține funcția de admininstrator al firmei, nu a plătit impozitul pe profit pentru asociatul ei. Creatoarea de modă, a fost amendată cu 500 de lei, fiind mai apoi depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași pentru continuarea cercetărilor și pentru o verificare mai amănunțită a actelor, astfel descoperindu-se neregulile de care sunt acuzați, atât ea cât și soțul ei.

zaharia

Surse judiciare au spus că Irina Schrotter și soțul ei, Zaharia Schrotter, sunt implicați, împreună cu alți oameni de afaceri din Iași, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și mai mult de atât și de constituirea unui grup infracțional organizat. Aceștia sunt acuzați ca au tranzacționat produse, în special materiale de construcție, la prețuri supraevaluate, iar sumele de bani obținute ajungeau la firme din străinatate.

Întrebată de detalii legate acest scandal, Irina Schrotter neagă acuzațiile și declară: „Cred că glumiţi. Aşa cum publicul ştie despre activitatea mea, am sute de angajaţi la Iaşi, cu actele plătite la zi. Toate taxele plătite la zi, spre deosebire de mii de oameni din România care au averi fabuloase şi pe care nimeni nu-i verifică. Soţul meu a fost sunat de un procuror de la DIICOT Bucureşti, i s-a adus la cunoştinţă că o doamnă a făcut o reclamaţie privind aceste fapte şi am fost rugaţi să venim la Bucureşti, pentru a răspunde la întrebări. Nu o cunoaştem pe această persoană. Concluzia mea la o primă evaluare e că este o încercare de intimidare, pentru că nimic din ce am făcut în cei 25 de ani de activitate nu se află în afara legii.”

Se pare că nici ea nu scapă de audieri: „Voi ajunge şi eu la audieri, săptămâna viitoare. Mi-aş dori să văd că în România sunt căutate averile care nu pot fi justificate”, a declarat creatoarea de modă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*