Craiova: Olguţa Vasilescu rămâne candidatul PSD

  • Adrian Marinescu
  • 11 aprilie 2016
  • Local
lia olguta

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat şi după încere urmăririi penale împotriva sa că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Craiova, pentru că vrea să îşi ducă la capăt proiectele.

„Da, am spus-o şi public şi am reafirmat şi aici (n.r. – că Lia Olguţa Vasilescu rămâne candidatul PSD la Primăria Craiovei). Nu are nicio problemă cu codul de integritate. Chiar şi judecătorii au spus lucrul acesta, tocmai e liberă”, a subliniat Liviu Dragnea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, că Lia Olguţa Vasilescu poate fi cercetată în libertate, după ce joia trecută Tribunalul Bucureşti dispusese plasarea în arest la domiciliu a primarului Craiovei, în dosarul în care este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de edil.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, ea s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

Astfel, Vasilescu ar fi primit ”donaţii” în valoare de 135.907 euro, constând în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu, aleasă primar al Craiovei, a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, mai spune DNA.

Membru PSD din 2007, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Craiova, precum şi vicepreşdinte al PSD la nivel naţional, Lia Olguţa Vasilescu anunţase încă de la sfărşitul anului trecut că va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atât de PSD, cât şi de către contracandidaţii săi o indicau câştigătoare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *