Ultimele Știri

Cozmin Guşă este audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban

cozmin gusa

Cozmin Guşă a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA, unde este audiat în dosarul lui Ludovic Orban, acesta declarând la sosire „că nu este patronul de televiziune care a luat bani” .

„Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz aşa complicat care a schimbat traseul alegerilor e datoria doamnei procuror sa elucideze acest caz, chiar în campanie”,a declarat Cozmin Guşă.

Acţionarul Realitatea TV a ajuns, marţi dimineaţă, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti”, au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, „cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban „în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

„Nu cunosc motivele pentru care domnul Guşă este la DNA”, a declarat Ludovic Orban după şedinţa de judecată în care s-a discutat contestaţia făcută de acesta la măsura dispusă de procurori.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*