Ultimele Știri

Costurile grevei de două ore de la ROMATSA

După greva de la ROMATSA, șeful Consiliului de Admininstrație, Marcel Pârvu și-a dat demisia dar rămâne provizoriu la conducere. Însă în cele două ore de grevă, regia a pierdut 250.000 de euro, bani care ar fi venit din încasări.

Salariile la ROMATSA sar de 4.500 de euro pe lună, însă angajaţii nu sunt nemulţumiţi de bani, ci de condiţiile de lucru. Greva a creat confuzie în aeroporturi, chiar dacă aceasta a fost anunșată cu o săptămână înaintte, Se pare că pasagerii nu au fost anunțațide companiile aeriene că avionul va decola cu întârziere.

Una dintre principalele revendicări ale angajaților ROMATSA a fost reducerea vârstei de pensionare. Controlorii de trafic spun că la un moment dat nu mai pot face față stresului din turnul de control.

ROMATSA are în jur de 1.500 de angajați, din care 600 sunt controlori de trafic. Salariul lor mediu trece de 4.500 de euro pe lună. Angajații ROMATSA au contestat și organigrama prea stufoasă a regiei, nemulțumire pe care și-au exprimat-o și când au pichetat în primăvară.

O altă nemulțumire este lipsa contractului colectiv de muncă.

În timpul protestului, președintele Consiliului de Administrație al ROMATSA, Marcel Pârvu, și-a dat demisia, însă va rămâne la conducere provizoriu, până când se va găsi un înlocuitor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*