Ultimele Știri

Costin Mincu, patronul Colectiv: Regret enorm ce s-a întâmplat. O parte din mine a murit pe 30 octombrie

Deşi zilele care au urmat după incendiul din clubul Colectiv acţionarii localului au fost extrem de rezervaţi cu presa, iată că acum unul dintre aceştia a făcut o primă declaraţie în legătură cu tragedia de vineri seară, în care au murit 32 de oameni şi alţi 137 au fost internaţi în stare gravă în spitalele bucureştene. Astfel, acţionarul localului, Costin Mincu, spune că regretă “enorm ce s-a întâmplat” şi că acum tot ce poate să facă este să stea “cu capul plecat în faţa judecăţii”. 

Mesajul lui Costin Mincu apare pe pagina de Facebook a avocatului său, Vlad Hosu, care e totodată şi un prieten din copilărie al acestuia.

“Sunt împietrit de durerea din mine și din jurul meu. Am pierdut colegi și prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat pe toți. Alții se zbat la margine de viață, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toți, în gând în fiecare clipă de acum și până când voi închide ochii.

Am vrut să fac din Colectiv o poveste frumoasă, pentru că am crezut mereu în pasiunea mea cea mai mare: muzica. Povestea s-a sfârșit printr-un coșmar. O parte din mine a murit pe 30 octombrie la Colectiv. Aș vrea să pot șterge lacrimile de pe obrajii celor care i plâng pe cei care s-au dus. În schimb, nu pot decât să stau cu capul plecat în fața judecății. Regret enorm tot ce s-a întâmplat.”, explică unul dintre acţionarii clubului Colectiv.

La postare apare şi un comentariu al avocatului lui Costin Mincu, care spune despre prietenul său că unul dintre principiile de viaţă pe care îl au în comun e asumarea greşelilor şi că scopul său, ca apărător al lui Mincu, este să se asigure că acesta “este sancţionat numai pentru greşelile lui”.

“Mai presus de a fi avocatul lui Costin, sunt prietenul lui. Am copilărit împreuna. Am crescut având principii de viața. Unul din principiile de viață este acela ca ne asumăm greşelile. Scopul meu ca şi apărător al lui este să mă asigur că este sancţionat numai pentru greşelile lui”, scrie avocatul Vlad Hosu.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus, luni, reţinerea celor trei administratori ai Clubului Colectiv, Gancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă.

Iniţial, prin ordonanţa din 31 octombrie a.c., procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată. Ulterior, în urma datele şi probele administrate de anchetatori, procurorii PICCJ au dispus continuarea urmăririi penale a celor trei patroni ai clubului Colectiv sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpa.

“Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal.”, explică procurori PICCJ într-un comunicat.

Patronii clubului Colectiv ar putea sta cel puțin zece ani în spatele gratiilor. În cazul în care încadrareas-ar modifica și am putea vorbi de omor calificat, patronii localului ar putea primi pedepse între 15 și 25 de ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață, din cauza numărului mare de pierderi de vieți omenești.

Citeşte şi: Toți cei trei patroni ai Clubului Colectiv au ajuns în Arestul Capitalei pentru omor din culpă

Acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv este Alin Anastasescu

Patronii clubului Colectiv, vacanțe de lux. Unul dintre ei posta poze cu munți de bani și se visa președinte

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*