Costescu: Curăţenia în CNADNR continuă. Cei care protestează sunt ”revoluţionarii de serviciu”

dan costescu

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a precizat, marţi, că în CNADNR va continua ”curăţenia” şi că angajaţii care au protestat sunt ”revoluţionarii de serviciu”.

”Nu este decât unul director, restul sunt foşti directori. Vreau să vă spun că sunt revoluţionarii de serviciu. Au contestat toate celelalte conduceri, inclusiv a mea. Nu vreau să intru în detalii. Înţeleg dorinţa umană de a ocupa o funcţie de conducere. Nu înţeleg aplombul cu care poţi să critici structura şi reţeaua de autostrăzi a României, când e opera muncii tale din ultimii ani şi vii şi critici un om care a venit de trei sau patru luni pentru că toate autostrăzile au probleme. Este în zona demagogiei. Curăţenia în CNADNR continuă. Vom vedea strigăte de genul acesta în continuare. Nicio operaţie nu se face fără durere. Vom face acest lucru. Sper ca toată lumea să aprecieze rezultatele, dar această operaţie – evaluarea personalului continuă. A început de la conducere, va continua până la nivelul de jos”, a spus Costescu, la Palatul Palametului. 

Dan Costescu participă, marţi, la şedinţa Comisiilor reunite de Transporturi, pentru o discuţie privind execuţia bugetară pe acest an. 

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) Cătălin Homor a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va avea loc un audit al activităţii angajaţilor companiei, ca răspuns la acuzaţiile membrilor ”Iniţiativei pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA” referitoare la slaba pregătire profesională a personalului CNADNR.

Membri ai ”Iniţiativei pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA”, format din foşti şi actuali angajaţi al CNADNR, au lansat, luni, mai multe acuzaţii grave la adresa Companiei de Drumuri, legate de nepotism şi neprofesionalism în executarea lucrărilor. Eu au afirmat că doar 7% dintre angajaţii companiei sunt ingineri, iar un preot şi un profesor de sport ar fi ajuns şefi de departamente.

”Voi cere un audit al activităţii angajaţilor CNADNR, toată lumea va fi verificată”, a declarat Homor. Acesta a mai precizat că noua organigramă conţine un departament de control intern, creat pentru a verifica toată activitatea din cadrul CNADNR.

Homor a mai declarat că măsurile luate în cele patru luni de când a preluat şefia CNADNR au atras acţiuni de boicotare a companiei, făcând aluzie la atacurile ”Iniţiativei pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA”.

”Am luat o serie de măsuri pentru a opri robineţii prin care se scurg resurse ale companiei. Se pare că aceste măsuri au deranjat, iar acum se duce o campanie de boicotare a companiei”, a afirmat Homor. Printre măsuri se află sistemul anti-fraudă de la Feteşti şi faptul că serviciile de deszăpezire vor fi încheiate pe o perioadă de patru ani, prin licitaţie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *