Ultimele Știri

Costel Gâlcă și Flavius Stoican, despre derby-ul românesc de mâine

Problemele nu dispar înaintea unui nou episod al rivalității dintre Steaua și Dinamo, iar atât Costel Gâlcă, cât și Flaviuc Stoican se confruntă cu dileme în lotul echipei.

Dacă accidentarea lui Rusescu, antrenorul Stelei trebuie să rezolve până mâine și problema titularizării pe postul de fundaș stânga. Incertitudinea care planează asupra stării de sănătate a lui Latovlevici îi dă mari bătăi de cap lui Costel Gâlcă. În condiţiile în care Paul Pîrvulescu este suspendat, singura soluţie rămâne Alin Toşca, însă acesta nu este considerat destul de experimentat pentru a fi titularizat într-un meci de o asemenea importanţă.

„Nu am emoţii înainte de meci. Am o echipă bună în care am încredere. Trebuie să ai atitudine şi valoare pentru a cîştiga. E normal că Steaua nu mai este aşa agresivă ca în trecut pentru că acum avem o posesie mai mare. Sper să nu mai fie greşeli de arbitraj. Vrem să fie un meci care să se decidă doar pe teren. Vom vedea dacă Bourceanu va juca, pentru că vine după o pauză mare. Latovlevici a făcut un RMN şi a ieşit că nu are nimic, dar zice că îl doare”, a declarat Costel Gâlcă.

Vestea bună e că au revenit la antrenamente Claudiu Keșeru, Adi Popa și Varela, iar alinierea lor în primul „11” apropie Steaua de formatul ideal înaintea unei noi confruntări acerbe din campionatul românesc.

De partea cealaltă, pe lângă absența accidentatului Steliano Filip din lot, Flavius Stoican se confruntă și cu probleme interne, fiind criticat de fostele glorii ale lui Dinamo, după eliminarea din Cupa României.

„Sunt surprins. Când mă văd cu ei pe holuri îmi zic «Stoicane, ce ai reuşit tu la Dinamo nu reuşea nici Mourinho», iar la televizor… Noi mergem cu încredere la derby. Steaua – Dinamo e un meci deschis oricărui rezultat, chiar dacă steliştii sînt favoriţi. Sunt realist. Pentru mine fotbalul e o selecţie, atîta timp cît se apelează la un jucător trebuie să joace bine, să aibă valoare. Cei pe care i-am oprit pentru meciul cu Steaua, consider că au valoare. Am mare încredere în Ştefan Bărboianu, el mereu joacă cu sufletul”, a declarat Flavius Stoican.

Primul derby din acest sezon dintre Steaua și Dinamo se va disputa, mâine, de la ora 20:30 pe Arena Națională, unde vor fi prezenți peste 35.000 de steliști și 8.000 de dinamoviști.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*