Ultimele Știri

Coșmarul finalelor! Simona Halep este înfrântă de Serena Williams la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă dramatic în finala Turneului Campioanelor, în doar două seturi, de liderul mondial, Serena Williams, scor 6-3, 6-0.

Simona Halep nu reușește să câștige finala celui mai important turneu din cariera sa, fiind dominată pe tot parcursul meciului de o alta Serena Williams decât cea pe care a învins-o românca în faza grupelor. Deși a început destul de bine primul set Halep, cu un break în fața americancei, forța și determinarea Serenei aduce scorul până la 5-3 în favoarea sa, iar în ultimul game profită de greșelile Simonei și își adjudecă supremația.

În al doilea set, toată lumea se aștepta la o revenire din partea reprezentantei generației tinere din tenisul feminin, însă Halep nu mai dă dovadă de nici un semn de încredere în sine, iar agresivitatea lui Williams nu-i lasă șanse pentru a se impune în joc. Dacă Simona o învingea pe Serena în Grupa Roșie cu un scor de 6-0, 6-2, de această dată, americanca și-a luat revanșa și a făcut un rezultat asemănător, de 6-3, 6-0, în doar o oră și nouă minute.

Finala celui mai important turneu al acestui sfârșit de sezon este a treia ratare pentru Simona într-un act final din acest an, după cele disputate la Madrid şi la Roland Garros.

Totuși datorită accederii în finala Turneului Campioanelor, Halep îşi asigură 890 de puncte WTA şi un cec în valoare de 971.000 de dolari, în timp ce câștigătoarea va dispune de 1.340 de puncte WTA și de 2,047 milioane de dolari.

Serena Williams după aceast succes reușește să adune al cincilea trofeu de la Turneului Campioanelor și al 64-lea trofeu din carieră.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*