Ultimele Știri

VIDEO: Șeful DGA Prahova și ofițerul de la Crima Organizată au fost reținuți

În același dosar este audiat și adjunctul IPJ Prahova, Alexandru Rădulescu, acuzat la rândul său de diverse fapte de corupție.

ispas

Șeful Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Ispas este suspectat de diferite fapte de corupție, cum ar fi: luare de mită, trafic de influență, spălare de bani,efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și cercetare abuzivă.

Folosindu-şi influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova și Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova ”a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membri ai cercului său relaţional”.

Emanuel Saghel, ofițer la Crima Organizată, a fost reținut în același dosar, fiind acuzat de șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – 2015, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Ploieşti, lucrând în baza delegărilor de competenţă dispuse de DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti, a amenințat un jurnalist, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, vrând să îl determine astfel să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

De asemenea, Emanuel Saghel este suspectat că în perioada 2011 – 2014 a pretins inițial un comision, al cărui cuantum nu l-a precizat, iar ulterior a primit parchet, plintă, precum și servicii de debitare a cantității de 3-4 metri cubi bușteni, de transport al acestui material lemnos și de recondiționare a unor piese de mobilier de la administratorul unei firme. El ar fi beneficiat de aceste servicii pentru a determina un ofițer din Poliția Județeană Prahova să soluționeze favorabil un dosar al respectivei persoane.

Anchetatorii mai susțin că, în perioada martie – noiembrie 2014, Emanuel Saghel a furnizat unei persoane cercetate într-un dosar penal de către DIICOT Ploiești informații la care avea acces în virtutea funcției, constând în înștiințarea acesteia în legătură cu interceptarea sa în respectiva cauză penală și cu data la care urma să aibă loc percheziții la domiciliul acestuia. În schimb, ofițerul BCCO a pretins şi primit, în perioada martie – noiembrie 2014, bilete la meciurile de fotbal disputate de F.C. Petrolul Ploieşti pe teren propriu.

Constantin Ispas și Emanuel Saghel vor fi adus în cursul zielei de marți în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

În același dosar este audiat și adjunctul IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, acuzat la rândul său de diverse fapte de corupție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*