Ultimele Știri

Corupție: Procurorii DNA fac percheziții la firme şi distribuitori de medicamente

perchezitii

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi, la companii farmaceutice, la distribuitori de medicamente, la spitale şi clinici de oncologie, pentru cercetări într-un dosar de corupție. Anumiți doctori ar fi primit recompense din partea anumitor firme de medicamente, pentru a le prescrie pacienților doar medicamente distribuite de  acestea.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2012-2015, iar astăzi sunt cercetate într-un dosar ce implică cauze penale, privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. În prezent, procurorii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, conform Mediafax.

Perchezițiile au loc, mai exact, la clinici de oncologie din cadrul spitalelor judeţene Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, la Casa Judeţeană de Asigurări de Săntate Sălaj, Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă”, Spitalul din Cluj-Napoca, Cabinetul Oncologic de la mansarda Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, şi la firme şi distribuitori de medicamente pentru cancer.

Medici din cadrul unor spitale din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Cluj au prescris pacienților medicamente ale anumitor firme, care i-au recompensat, în schimb, cu achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, cheltuieli personale ale acestora, excursii în mai multe ţări, bunuri, foloase şi alte servicii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*