Ultimele Știri

CORUPȚIE: Platini(UEFA), Blatter(FIFA) și Jérôme Valcke(FIFA), suspendați pentru 90 de zile

FIFA

După 17 ani de domnie în fruntea FIFA, Sepp Blatter, a fost suspendat din funcție pentru 90 de zile după ce comisia de etică  a instituției a observat acțiuni de abuz în serviciu cu suspiciunea de abuz în serviu. Președintele UEFA, Michel Platini, favoritul la funcția de șef al FIFA după ce bunul său coleg Sepp a fost acuzat de acte de corupție, a primit o pedeapsă similară. 

Platini a primit ilegal de la Blatter 2 milioane de franci elvețieni, care ar fi fost contravaloarea unor servicii prestate de francez între ianuarie 1999 și iunie 2002. Plata fusese făcută însă abia în februarie 2011.

Ambii au intrat în vizorul procurorului general elvețian, Michael Lauber, care a deschis o anchetă penală în cazul sesizărilor unor contracte ilegale încheiate de Sepp Blatter, privind drepturile TV la Cupa Mondială și alte plăți ilegale prin care a fost prejudiciat bugetul FIFA.

Blatter și Platini neagă orice ilegalitate. Suspendarea vine chiar înaintea alegerilor pentru funcția de președinte al FIFA din luna februarie.

În plus, secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke, a fost suspendat din funcție pentru 90 de zile.

FIFA a transmis următorul comunicat: „Durata interdicțiilor poate fi prelungită pentru o perioadă suplimentară de cel mult 45 de zile.”

„Interdicțiile intră în vigoare imediat”, a spus FIFA. FIFA a fost marcată de cel mai mare scandal de corupție din istoria sa. Sepp Blatter formase un grup infracțional organizat, care se ocupa cu luarea de mită și spălare de bani. În ancheta procurorilor americani și elvețieni se vorbesc de sume de zeci de milioane de dolari. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*