Corpul de control al premierului vrea să facă plângere penală vizând Spitalul Floreasca pentru Secţia de Arşi

victime colectiv

Corpul de control al prim-ministrului vrea să depună plângere penală împotriva Spitalului Floreasca, acuzând un posibil fals în declaraţii în legătură cu funcţionarea Secţiei de Arşi, au declarat joi, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, şeful Corpului de Control al ministrului Sănătăţii a recunoscut că la Unitatea de Arși de la „Floreasca” nu au fost efectuate operaţii, deşi, iniţial, conducerea spitalului îi comunicase premierului Dacian Cioloş că în noua secţie avuseseră loc intervenţii chirurgicale.

„Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși”, răspundea spitalul, în scris, către Corpul de control al lui Dacian Cioloș.

Pe 21 aprilie, managerul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru că Secţia de Arşi nu este complet funcţională. „Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei”, spunea ministrul.

O altă neregulă constatată de ministrul Sănătăţii la Secţia de Arşi a fost chiar lipsa personalului de la muncă, la doar o zi de la deschiderea oficială a unităţii.

„Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate faţă de concetăţenii noştri, cred că afirmaţiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp, această mare investiţie să poată să fie funcţională”, declara ministrul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *