Ultimele Știri

Corina Crețu a fost desemnată comisar european pentru Politica Regională

Președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat astăzi, miercuri, 10 septembrie, la ora 13 (ora României), numele celor 28 de comisari. Corina Crețu a fost desemnată comisar european urmând să se ocupe de Politica Regională.

Dintre cei 28 de comisari, 15 aparțin dreptei și centrului-dreapta, opt sunt din partea socialiștilor și cinci din partea liberalilor. Lista membrilor viitorului Executiv european a fost prezentată vineri de către Jean-Claude Juncker, după ce au avut loc mai multe discuții cu candidații propuși de statele membre.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz a precizat că nu va aproba o Comisie în care femeile nu sunt reprezentate corespunzător, așa că pe lista membrilor a apărut și un număr de nouă femei.

La sfârșitul lunii iulie, premierul Victor Ponta a trimis două propuneri de comisar: actualul deţinător al portofoliului pentru Agricultură, Dacian Cioloş, prima opţiune, şi europarlamentarul PSD Corina Crețu. Şeful Guvernul a anunţat însă public doar numele lui Dacian Cioloş, la data trimiterii nominalizărilor.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*