Ultimele Știri

Coreea de Sud şi Japonia au semnat un acord de schimb de informaţii militare, în special asupra Coreei de Nord

Coreea de Sud şi Japonia au semnat miercuri, un pact ce presupune schimbul de informaţii cu privire la ameninţarea reprezentată de activităţile nucleare ale Coreei de Nord, anunţă Reuters.

Guvernul sud-coreean a ales această măsură, în ciuda opoziţiei, atât din partea unor partide politice, cât şi din partea publicului, ce condamnă acţiunile japoneze în timpul dominaţiei sale coloniale din 1910, până la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Semnarea acestui pact a fost iniţial programată în 2012, dar Coreea de Sud a amânat încheierea acordului, din cauza opoziţiei interne. Cele două state au luat această decizie ca urmare a testelor diferitelor tipuri de rachete ale Coreei de Nord, dar şi a declaraţiilor nord-coreene conform cărora statul are capacitatea de a utiliza rachete nucleare.

Cooperarea dintre Japonia și Coreea de Sud a devenit deosebit de importantă, mai mult ca oricând, în sfera de securitate, în timp ce puterea nucleară a Coreei de Nord reprezintă o ameninţare mai mare ca niciodată”, a declarat ministrul japonez de externe Fumio Kishida pentru postul public de televiziune NHK.

„Semnarea pactului are o semnificație foarte importantă.”

În Beijing, care este cel mai important susținător al Coreei de Nord, în ciuda protestelor din partea Chinei în ceea ce priveşte rachetele și testele nucleare, ministerul de externe a declarat că acordul nu ar face altceva decât să alimenteze tensiunile din peninsula coreeană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*