Ultimele Știri

Coreea de Sud cere retragerea statutului de membru ONU în cazul Coreei de Nord

coreea de nord steag

Ministrul sud-coreean de Externe,Yun Byung-se,a acuzat Coreea de Nord că „ridiculizează în totalitate” Organizaţia Naţiunilor Unite prin testele sale nucleare şi cele cu rachete balistice,subliniind că este timpul să se reanalizeze dacă ţara îşi merită statutul de membru ONU,relatează Reuters online.

Într-un discurs susţinut joi la Adunarea Generală a ONU, Yun a spus că ar trebui adoptate sancţiuni „mai dure şi extinse” de către Consiliul de Securitate împotriva Coreei de Nord după ce ţara a efectuat pe data de 9 septembrie al cincilea test nuclear.

„Încălcările repetate şi nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate şi a normelor internaţionale de către Coreea de Nord este fără precedent şi nu are echivalent în istoria ONU”, a spus Yun.

„Coreea de Nord ridiculizează în totalitate autoritatea Adunării Generale ONU şi a Consiliului de Securitate”, a spus el.

„Prin urmare, cred că este timpul să se reanalizeze serios dacă statul îndeplineşte atribuţiile pentru a fi membru ONU iubitor de pace, lucru deja pus sub semnul întrebării de multe state”, a mai subliiat Yun.

Discuţiile privind noi sancţiuni asupra Coreei de Nord sunt în curs la ONU, însă analişti şi diplomaţi spun că aplicarea acestora depinde mult de atitudinea Chinei, principalul aliat al statului nord-coreean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*