Ultimele Știri

Coreea de Nord invită SUA să investigheze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures

Coreea de Nord sa oferit să organizeze o anchetă comună cu Statele Unite ale Americii  în cazul atacului cibernetic asupra Sony Pictures , negând ferm acuzațiile aduse de SUA.

Ministrul de Externe nord-coreean a acuzat guvernul SUA de „răspândirea unor acuzații nefondate”, și respinge categoric acuzațiile. Acesta a negat implicarea Coreei de Nord în anularea lansării filmului ”The Interview” și a filmului ”Phenian”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că atacurile asupra Sony Pictures Entertainment au fost realizate de un „actor sofisticat cu un scop malefic”. El a adăugat: „Credem că activitatea distructivă merită un răspuns pe măsură. Există mai multe opțiuni pe care le luăm în considerare la acest moment. Președintele consideră că este vorba despre o problemă de securitate națională”.

sony

Filmul ”Phenian” urma să fie difuzat în ziua de Crăciun și era o satiră la adresa liderului Kim Jong-un. FBI a declarat vineri că guvernul de la Phenian  este responsabil de atacul cibernetic.

Dar sâmbătă, ministrul de Externe nord-coreean a declarat: „Pe măsură ce Statele Unite răspândesc acuzații neîntemeiate și ne calomniază, le propunem o investigație comună în acest incident.”

„Fără a recurge la astfel de torturi așa cum au fost folosite de CIA în SUA, trebuie dovedit faptul că acest incident nu are nimic de-a face cu noi.”, a mai adăugat oficialul nord-coreean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*