Ultimele Știri

Copiii, speranța viitoare a lumii”, un proiect care ajută copiii să meargă la școală

Centrul de ocrotire a copiilor ”Acasă” a adăpostit sâmbătă, 20 septembrie, desfășurarea proiectului ”Copiii, speranța viitoare a lumii”. Proiectul a avut ca obiectiv dăruirea de rechizite și diverse alte suporturi școlare, la o săptămână de la începerea anului școlar, copiilor care provin din medii defavorizate. Prin această inițiativă li se ușurează copiilor greutățile pe care le întâmpină în ceea ce privește imposibilitatea de a merge la școală din cauza lipsurilor materiale.

Proiectul a fost inițiat de un adolescent de doar 18 ani, care înțeles problema copiilor defavorizați și mai ales greutățile care apar pentru aceștia odată cu începerea noului școlar. De asemenea, așa cum spune și numele proiectului, se conștientizează importanța pe care o au copii în ceea ce privește viitorul României. Aceștia reprezintă speranța noastră în schimbări și într-un viitor mai strălucitor și promițător.

962927_1549227698630650_775082531_n

”Copii, speranța viitoare a lumii” a fost conceput pe teme distincte, care însă s-au finalizat cu împlinirea aceluiași obiectiv, și anume ajutarea copiilor care provin din medii defavorizate. Proiectul acesta a dat startul mai multor campanii, și de asemenea își propune în continuare să pună accentul pe tema principală de la care s-a pornit întreaga idee, idee cu care oameni au început să producă schimbări pozitive pentru cei mici.

Având în vedere importanța noului an școlar care tocmai a început, proiectul a dat naștere unei acțiuni de a ajuta copiii defavorizați prin donarea suporturilor logistice de susținere a procesului de învățare și prin lucruri materiale care vor ajuta la o bună desfășurare a activităților din cadrul programului școlar.

10706498_1549228001963953_491760445_n

Proiectul a întâmpinat dificultăți, iar campania care  a susținut mersul copiilor defavorizați la școală, ”Ajută un copil să meargă la școală”, nu a avut impactul dorit. Numeroase firme au sărit însă în ajutor, alături de oameni dispuși să ajute.

Astfel s-au primit ajutoare materiale constând în caiete, pixuri, penare, coperți, acuarele, pensuli, creioane, ascuțitori și sume modeste pentru achiziționarea altor materiale necesare procesului  de învățământ. Cu banii donați în  contul proiectului se urmărește completarea suporturilor școlare prin achiziționarea lucrurilor lipsă precum caiete, truse geometrice, ghiozdane și așa mai departe.
10706568_1549227765297310_12954545_n

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*