Ultimele Știri

Copiii nevaccinaţi ar putea să nu fie înscrişi la creşă, grădiniţă sau şcoală

Vaccinare copii

Ministerul Sănătăţii obligă părinţii să-şi vaccineze copiii, fiindcă în caz contrar nu-i vor putea înscrie în creşe, grădiniţe sau şcoli, potrivit unui proiect normativ.

În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect care va reglementa situația imunizărilor în România, după ce au fost înregistrate numeroase sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări.

Astfel, Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii, pentru că în lipsa adeverinţei care să ateste vaccinarea, micuţii nu vor putea fi înscrişi în mediul de şcolarizare.

În cadrul noului proiect, mnisterul are în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

Potrivit Ministerului Sănătății, proiectul este elaborat împreună cu specialiștii în domeniu, după care va fi supus dezbaterii publice înainte de implementare.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*