Ultimele Știri

Copiii eroi: Și-au scos prietenul paralizat din flăcări, iar acum luptă pentru viața lor: Tatăl lui cu lanterna şi-a căutat printre morţi băiatul

eroi colectiv

Tragedia din clubul Colectiv a lasat sute de familii indurerate, dar și o țară care s-a revotat asupra coruptiei, clasei politice si a unei vieți nelipsită de neajunsuri, asta în timp ce aleșii noștri trăiesc într-un lux exorbitant, așa cum mulți politicieni din țări cu mult mai dezvoltate, nu își permit.

Printre drame și durere descoperim că puterea a venit de acolo de unde te aștepți mai puțini, de la doi puști.

Pavlos şi Laurenţiu, doi băieţi în vârstă de 15 ani, sunt copiii-eroi din clubul Colectiv. Erau exact lângă scenă, împreună cu cel mai bun prieten al lor, Mihai, imobilizat într-un scaun cu rotile în momentul în care s-a produs tragedia.

Mihai venise pentru prima dată la un concert rock, el suferă de parapareză iar prietenul lui, Pavlos, i-a făcut însă o surpriză şi au plecat împreună să asculte formaţia ”Goodbye to Gravity”, conform Digi24.

Andreea Vaida, prietenă: „Am văzut că a postat Pavlos pe Facebook că este şi cu Mihai şi cu Laurenţiu şi ştiam că el aşteaptă de destul de mult timp acest concert. Mihai era şi el un rocker înrăit.”

Rada Costache, vecină: „I-a spus: te-ai plafonat înăuntru. Nu ai mai ieşit şi tu afară. Lasă să te scot că e un spectacol acolo.”

Andrei Carpus, prieten: „Era la primul lui concert şi s-a rugat foarte mult de mama lui să-l lase.”

În momentul producerii catastrofei, cei doi nu și-au abandonat prietenul imobilizat, l-au cărat pe brațe până la ieșire.

Au reuşit, însă ei au fost grav răniţi.

Mihnea Ionescu, prieten: „Eu l-am văzut pe Pavlos fugind spre băiatul în scaun cu rotile fugind să îl ducă de acolo. Eu am trecut de ieşirea cu perdele, foarte îngustă, şi am căzut şi am stat 30 de minute sub şapte inşi. Mult fum, oameni arşi.”

Rada Costache, vecină: „Dacă îl lăsa acolo îl călca lumea în picioare şi nu se mai alegea nimic. Prin câte a trecut copilaşul ăsta… E un roman! Câte operaţii are, tatăl lui, să-i dea Dumnezeu sănătate, s-a dus acolo unde s-a întâmplat, lumina s-a stins şi cu lanterna şi-a căutat printre morţi băiatul. A avut atâta putere!”

Tatăl lui l-a găsit la spital. Trăia datorită prietenilor lui, care şi-au riscat viaţa ca să îl salveze.

Andreea Vaida, prietenă: „Sunt nişte eroi pentru şcoala noastră, pentru Mihai! Sunt îngerii lui păzitori pentru că mereu i-au fost alături şi faptul că nu l-au lăsat acolo în flăcări este ceva foarte important. Sunt puternici şi pot să treacă peste asta, tineri, inteligenţi. Nu merită să piardă lupta asta din cauza altora.”

Laurențiu, unul dintre eroii care nu și-a abandonat prietenul imobilizat a ajuns la Sfântul Ioan şi a fost transferat la Grigore Alexandrescu.

„Era în stare gravă. Pacientul era intubat. Nu avea o suprafață mare a leziunilor de arsură, dar gravitatea era dată de arsuri interne”, a declarat dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, Spitalul Sfântul Ioan.

Celălalt erou, Pavlos se află şi el în stare critică. Nu este conştient, are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

„Intubat și ventilat mecanic, cu arsuri grave de căi respiratorii. Este venit de la Spitalul Elias. Are 15 ani”, a declarat dr. Raluca Alexandru, medic primar chirurgie plastică, Spitalul Grigore Alexandrescu.

Mihai a suferit arsuri pe corp pe o suprafață de 35 la sută și a fost deja supus unei intervenții chirurgicale. Alături de el, Pavlos şi Laurenţiu luptă să trăiască. Au de partea lor cel mai puternic aliat: prietenii.

Andrei Carpus, prieten: „Mereu au ajutat oamenii. Ei s-au ajutat unul pe altul. Laur l-a ajutat pe Pavlos să iasă, Pavlos pe Laur şi amândoi l-au ajutat pe Mishu. Sunt nişte eroi.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*