Ultimele Știri

Copiii aflați în vacanță au fost aduși la grădiniță, pentru vizita premierului Cioloș

Dacian Ciolos

În cursul zilei de marți, premierul Dacian Cioloș, ministrul Muncii, Ana Costea, și ministrul Educației, Adrian Curaj, au vizitat o grădiniță din Podu Cristinii, comuna Potlogi, judeţul Dâmboviţa, unitate de învăţământ cu 14 copii înscrişi. 11 dintre aceştia sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă.

Se pare că politicienii români au păstrat ce avea mai bun dictatura comunistă: obediența față de șeful de partid, secretar, ministru sau șeful Guvernului. Mai exact copiii au fost aduși de acasă pentru a satisface poftele premierului Cioloș și ale celor doi miniștri. Începând de sâmbătă, 19 decembrie 2015 şi până duminică, 10 ianuarie 2016, copiii sunt în vacanță.

ciolos 2

Potrivit Guvernului, Legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate „ a transformat în program național programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, inițiat în 2010 de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Fiecare Copil în Grădiniță încurajează participarea la învățământul preșcolar al copiilor cu vârste între trei și șase ani, proveniți din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/ lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță.

„La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit copii veseli. Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul. Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

ciolos1

Mai marii din ministerul Educației și cel al Muncii, împreună cu premierul Cioloș își fac campanii de publicitate și lansează programe pe spatele micuților proveniți din familii defavorizate. România anului 2016 rămâne la fel de comunistă și obedientă la nivel de stat precum în timpul dictaturii ceaușiste. Au trecut 26 de ani dar nimic nu s-a schimbat. Nici nu mai are rost să ne întrebăm de ce criminalii dinainte și după 1989 sunt intangibili. Sistemul prin structurile sale joase a supraviețuit și continuă să ne distrugă viitorul, inclusiv pe cel al copiilor noștri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*