Convorbire telefonică între Klaus Iohannis și Donald Tusk. Ce a ținut acesta să-i transmită președintelui CE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 septembrie 2016
  • Politică
klaus-iohannis-cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o convorbire telefonică cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în care acesta a prezentat viziunea ţării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Cei doi au discutat despre pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, în format UE-27, care are pe agendă dezbateri privind viitorul UE după Brexit, conform Gândul.info.

„În cursul convorbirii telefonice, preşedintele României a prezentat viziunea ţării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene. A arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic”, informează Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis va mai avea discuţii la Berlin, în 9 septembrie, cu cancelarul german, Angela Merkel, cu premierul Belgiei, Charles Michel, şi cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *